torsdag 5 januari 2017

Blomkålscreme med bacon och sparris

Liten lagom förrätt när man sedan ska äta huvudrätt, efterrätt och en massa gott därefter. 6 portioner.
Ingredienser:
250 g blomkål
1 potatis
1 gul lök
1 msk smör
1 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
6 gröna sparrisar
12 skivor bacon (2 paket?)

Gör så  här:
Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Dela blomkålen i buketter och kok denna tillsammans med potatisen tills de är mjuka.
Häll bort vattnet.
Hacka löken och mjukstek den i smöret.
Mixa potatis, blomkål och lök slätt.
Häll på grädde och creme fraiche och värm. Smaka av med kryddor.
Stek baconen till krispiga långa skivor.
Skär bort den stabbiga delen av sparrisen och stek också denna.
Servera cremen med sparris och bacon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar