måndag 27 februari 2017

Sydafrikanskt fröbröd

Detta bröd gjorde jag igen med termometer och fick då ett saftigt bröd istället för ett smuligt. Perfekt. Och gott var det också. 1 bröd.

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl havregryn
1 dl vetekli
0,5 dl vetegroddar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl linfrö
0,5 dl vallmofrö
0,5 dl sesamfrö
2,5 dl filmjölk
0,5 dl sirap

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i film och sirap och blanda.
Ta i mer filmjölk eller vatten om det blir lite torrt.
Häll i smord form.
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Termometern ska visa 95 grader.
låt svalna under handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar