tisdag 10 oktober 2017

Asiatisk biffsallad

Det är inte lätt att alltid variera sin sallad men här lyckades jag tycker jag. Mycket gott med alla dessa starka smaker från teryakisås, chili, mynta, jordgubbe och lime. Det jag inte lyckades med var att steka köttet. Det skulle så klart ha varit mycket rödare. 2 portioner
Ingredienser:
150 g ryggbiff
olja
1 dl teriyakisås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
60 g roccula
1 färsk mynta
2 dl jordgubbar
1 dl hackad purjolök
1 rödlök i tunna skivor
10 cocktailtomater
2 dl hackad gurka
2 msk sesamfrö
1 msk limesaft
1 msk fisksås
1/2 tsk socker
1 msk olja

Gör så här:
Stek köttet hastigt i oljan och lägg sedan åt sidan att vila lite. Spara köttsaften.
Blanda teriyakisås, riven vitlök och ingefära. Lägg i köttet.
Blanda roccula, mynta, jordgubbar, purjolök, rödlök, tomat och gurka och lägg på tallrikar.
Blanda köttsaft med limesaft, fisksås, socker och olja.
Skär upp köttet och lägg på salladen.
Ringla över dressingen och strö över sesamfrö.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar