fredag 10 november 2017

Banan- och chokladkaka

Saftig och god och inte så söt eftersom jag drog ner på sockret lite. Hade smakat gott även utan vispgrädden.
Ingredienser:
75 g smör
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 krm salt
2 bananer
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g mörk choklad

Gör så här:
Smält smöret.
Smöra en rund springform och bröa den.
Häll i mjölk och äggulor ibland det smälta smöret.
Blanda också i socker, vaniljsocker och salt.
Mosa bananerna och rör ner i smeten.
Hacka chokladen och rör ner den, mjöl och bikarbonat i smeten.
Vispa vitorna hårt. Vänd ner dem i smeten.
Grädda i 175 grader i 30-40 min.
Servera med grädde eller glass.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar