tisdag 5 december 2017

Saffransbullar med nöt- och apelsinsmak

Dessa bullar var faktiskt ganska lättbakade trots att det skulle vara fyllning i dem.  40 st.
Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2,5 dl kvarg
2 pkt saffran (1g)
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl hasselnötter
100 g smör
1 dl syltade apelsinskal eller suckat
2 msk socker

1 ägg
1 dl flagad mandel

Gör så här:
Smält smör och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
Lös jästen däri.
Blanda i resten av ingredienserna och ställ till jäsning i ca 30 minuter.
Finhacka nötterna eller riv dem. Blanda ihop fyllningsingredienserna.
Ta upp och dela degen i två halvor. Kavla ut den ena halvan till en stor rektangel.
Skär i 20 bitar. Lägg på fyllning på varje bit och vik ihop ändarna. Vänd ändarna neråt och lägg på plåt. Gör likadant med den andra halvan av degen.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över mandel.
Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar