Laxmousse får mig att tänka på sommar och på mamma som gärna hade detta som bjudemat. Det är lätt att förbereda långt innan och det serveras kallt. 4 portioner.
Ingredienser:
4 portionsbitar lax á ca 140 g
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
saft från 1/2 citron
salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka laxen i 10 minuter.
Ta bort skinnet och lägg laxköttet i en mixer.
Mixa i alla ingredienser utom gelatin.
Blanda ut gelatinen med 1 dl kokande vatten eller blötlägg gelatinen i kallt vatten, krama ur efter 10 minuter och lös i kokande vatten.
Häll i gelatinen samtidigt som du rör eller mixar.
Häll i form och låt stelna.
Servera med ärtor, gräddfil, citron och röd rom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar